Sekretesspolicy

H&M arbetar för att din integritet skall vara skyddad när du använder dig av våra tjänster. Vi har därför tagit fram en policy för hur din personliga information behandlas. Innehållet i policyn kan löpande förändras och därför bör du läsa igenom den igen när du besöker vår webbplats nästa gång.

Personuppgifter

Vi tar ansvar för alla personuppgifter - så som namn och emailadress och födelsedata - som du lämnar till oss när du, prenumererar på nyhetsbrev eller skickar oss ett mail. Uppgifterna lagras och behandlas i Sverige och finns inom koncernen H & M Hennes & Mauritz AB, personuppgiftsansvarig, jämte dess dotterbolag i egenskap av personuppgiftsbiträden. H & M Hennes & Mauritz AB följer och hanterar dina personuppgifter i enlighet med Personuppgiftslagen (PuL).

Varför samlar vi in uppgifter?

Genom att lämna dina personuppgifter ger du ditt samtycke till att vi använder insamlad information för att fullgöra våra åtaganden mot dig och tillhandahålla den service du förväntar dig dvs. skicka information om H&M.

Vem får tillgång till uppgifterna?

Vi förmedlar/säljer/byter aldrig dina uppgifter till tredje part för marknadsföring utanför H&M. Uppgifter som vidarebefordras till tredje part används enbart för att uppfylla H&M:s åtaganden gentemot dig.

Hur länge lagras dina uppgifter?

Dina uppgifter lagras bara så länge som krävs för att utföra våra tjänster, eller så länge som föreskrivs i lag.

Hur skyddar vi dina uppgifter?

Vi har vidtagit tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina uppgifter mot t.ex. förlust, manipulation eller obehörig åtkomst. Vi anpassar kontinuerligt våra säkerhetsåtgärder till den fortlöpande tekniska utvecklingen.

Cookies

En cookie är en liten textfil som vid besök på about.hm.com sparas på och vid senare besök, hämtas från, din dator. H&M använder cookies för att förbättra och förenkla ditt besök på about.hm.com. Vi använder inte cookies för att lagra personlig information eller för att lämna ut information till tredje part.

Det finns två typer av cookies, permanenta och temporära (session cookies). Permanenta cookies lagras som en fil på din dator under en viss tid. Session cookies lagras tillfälligt i din dators minne och försvinner när du stänger din webbläsare.

Vi använder permanenta cookies för att spara ditt språkval. Allt för att du inte ska behöva göra samma val nästa gång du besöker oss. Denna cookie heter hmgroup-lang. 

Vi använder även cookies bl.a. för att hålla reda på att du accepterat villkoren för att ladda ned bilder och vilken valuta du valt att får pesenterad i samband med visning av bilder. Dessa cookies heter hmgroup-gallery-terms och hmgroup-curr den sparas på din dator i 7 dagar.

Vi använder Google Analytics annonseringsfunktioner för demografi- och intresserapporter, för att bättre förstå våra besökare. Mätvärdena visar ålder, kön och intressen. Inga personuppgifter sparas eller visas och vi kan heller inte koppla informationen till enskilda användare.

Cookies från tredje part

Vi använder cookies från tredje part för att samla in statistik i samlad/aggregerad form i analysverktyg som Google Analytics . Vi använder även Google Analytics annonseringsfunktioner. De cookies som används är både permanenta och tillfälliga cookies (sessionscookies). 

Du kan enkelt radera cookies från din dator eller mobila enhet via din webbläsare. Är du osäker på hur du gör titta under ”hjälp” i din webbläsare för instruktioner. Där hittar du även information om hur du kan hantera cookies. Du kan välja att stänga av cookies helt, eller att få ett meddelande varje gång en ny cookie skickas till din dator.

Läs mer om hur du kan avstå cookies här: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout/.

Observera att om du väljer att stänga av cookies kommer du inte att kunna ta del av alla funktioner på siten.

Länkar

about.hm.com kan innehålla länkar till andra webbplatser som inte står under vår kontroll. Vi kan inte ansvara för integritetsskydd eller innehåll på dessa webbplatser utan tillhandahåller länkarna för att underlätta för våra besökare att hitta mer information inom specifika områden.

Färger

Vi kan inte garantera att de färger som visas på webbplatsen exakt återger de färger som plaggen har i verkligheten. Hur färgen återges beror på inställningar i din dator.

Upphovsrätt

Innehållet på den här webbplatsen är upphovsrättsligt skyddat och tillhör H & M Hennes & Mauritz AB.

Kontakt

H & M Hennes & Mauritz AB
Mäster Samuelsgatan 46A
106 38 Stockholm
Sverige

Telefon: +46 (0)8 796 55 00
Fax: +46 (0)8 24 80 78
E-post: info@hm.com

Bolagsregister: Bolagsverket/Swedish Companies Registration Office
Organisationsnummer: 556042-7220
VD och behörig företrädare: Karl-Johan Persson
Momsregistreringsnummer: VAT NO. SE556042722001

H&M använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda våra tjänster förutsätter vi att du godkänner detta. Läs mer om cookies.